ЦВК нагадала про небезпеку втручання Росії у вибори Президента

ЦВК нагадала про небезпеку втручання Росії у вибори Президента

Укрінформ
ЦВК закликала іноземні держави та міжнародні організації відбираючи офіційних спостерігачів на вибори Президента 31 березня врахувати, що РФ в Україні визнана державою-агресором.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті ЦВК.

“Центральна виборча комісія займає послідовну позицію щодо мінімізації ризиків та загроз втручання Російської Федерації в проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Саме тому Комісія звертає увагу всіх іноземних держав та міжнародних організацій, які мають намір здійснювати спостереження за ходом виборчого процесу, що положеннями Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" Російську Федерацію визнано державою-агресором, яка чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території”, - підкреслили в ЦВК.

Крім того, у Центрвиборчкомі наголосили, що в Україні зараз діє кримінальна відповідальність за перетин державного кордону з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску без відповідних документів чи за документами, що містять недостовірні відомості.

У зв'язку з цим ЦВК просить іноземні держави та міжнародні організації врахувати зазначену інформацію при прийнятті рішення про направлення офіційних спостерігачів.

Читайте також: Садовий закликає Тимошенко знятися з виборів на його користь

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня стартувала президентська виборча кампанія. Станом на 22 січня ЦВК зареєструвала 13 кандидатів на посаду глави держави на чергових виборах Президента України 31 березня, а саме - Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова та Юрія Бойка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-