Голова ОБСЄ сподівається, що вибори в Україні пройдуть без зовнішнього втручання

Голова ОБСЄ сподівається, що вибори в Україні пройдуть без зовнішнього втручання

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, очільник МЗС Словаччини Мирослав Лайчак сподівається, що президентські та парламентські вибори в Україні у 2019 році пройдуть без іноземного втручання.

Про він заявив в рамках свого візиту до України, повідомляє сайт ОБСЄ.

"Я переконаний, що усі сторони в Україні наполегливо працюватимуть над тим, щоб забезпечити проведення відкритих, вільних та чесних виборів. І я сподіваюся, що ніякого втручання з боку зовнішніх суб'єктів не буде", - заявив Лайчак.

За його словами, заплановані у 2019 році президентські та парламентські вибори в Україні "можуть стати основою для більш мирного і процвітаючого майбутнього для всіх українців".

Під час дводенного візиту чинний голова ОБСЄ провів зустрічі з керівництвом країни та наголосив, що криза в Україні та навколо неї буде головним пріоритетом Словацького головування в ОБСЄ. Він закликав до політичного врегулювання цієї кризи.

Читайте також: Ми зацікавлені у тому, щоб Україна стала безпечною — глава ОБСЄ

Як повідомлялося, напередодні Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, заявив, що Росія планує вплинути на українські вибори, аби провести підконтрольну собі владу та підірвати ситуацію в Україні зсередини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-