РФ уже почала втручатися у виборчі процеси в Україні й Молдові — Порошенко

РФ уже почала втручатися у виборчі процеси в Україні й Молдові — Порошенко

Укрінформ
Російська Федерація почала реалізацію сценарію втручання у вибори в Україні та Молдові, проведення яких заплановане на 2019 рік.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на відкритті оновленого пункту пропуску на кордоні з Молдовою “Паланка”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В Україні і в Республіці Молдова 2019 рік є дуже важливим — є принципові вибори до парламенту Республіки Молдова, і є президентські та парламентські вибори в Україні. І, на жаль, Російська Федерація почала реалізовувати сценарій безпосереднього втручання у виборчі процеси”, - зазначив Порошенко.

Так, він розповів, що Росія намагається використовувати сучасні інформаційні технології, зокрема для дискредитації керівництва України і Молдови.

Крім того, Президент зауважив, що РФ використовує у своїх цілях так звану “п’яту колону”, яка, за його словами, готова негайно бігти і вести переговори на умовах капітуляції з Росією.

“Ніхто більше ніж ми, українці, хоче миру, але миру на умовах міжнародного права і національних інтересів України, а не на умовах капітуляції”, - підкреслив Глава держави.

Читайте також: Контроль за грошима на агітацію кандидатів у президенти: НАЗК затвердило правила

Як повідомлялося, Верховна Рада 26 листопада призначила чергові вибори Президента України на неділю, 31 березня 2019 року.

Крім того, згідно з вимогами законодавства, чергові вибори парламенту мають відбутися наприкінці жовтня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-