Українці бачать Порошенка і Тимошенко у другому турі виборів — політолог

Українці бачать Порошенка і Тимошенко у другому турі виборів — політолог

Укрінформ
Українці, які вже визначилися із фаворитами президентських виборів у березні 2019 року, вважають, що до другого туру пройдуть лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко та нинішній Президент України Петро Порошенко.

Про це поінформував політолог Ростислав Балабан у середу під час прес-конференції Соціологічного центру імені Михайла Драгоманова на тему "Соціологічні підсумки року", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Серед виборців, які визначилися, що будуть голосувати на президентських виборах, вони бачать у другому турі Юлію Володимирівну Тимошенко і Петра Олексійовича Порошенка", - сказав Балабан.

При цьому він уточнив і головні теми цих двох основних кандидатів. Так, у Тимошенко - це тарифи, соціальна політика і газ, а в Порошенка - національна оборона та Томос про автокефалію української православної церкви.

“Цікава річ, що соціальна тема, яка актуальна і, звичайно, хвилює українців, максимум рейтингу вже вичерпала. І ця тема не дає електорального приросту. Тоді як у Петра Олексійовича тематика щодо Томоса, автокефалії української православної церкви дає певний приріст, тому що це нова тема, цікава тема. Наприклад, автокефалію підтримує 54,7% українців, а не підтримує лише 17%”, - пояснив Балабан.

Читайте також: “Аукціон обіцянок”: Бекешкіна розповіла про “найбільш непередбачувані” вибори

Водночас експерт додав, що важливими темами для громадян України залишаються події на сході (68,3%), корупція (38,5%), а також ціни, тарифи і соцзахист (33,3%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-