На Рівненщині ЗМІ публікують матеріали з ознаками «джинси» та «чорного піару» - ОПОРА

На Рівненщині ЗМІ публікують матеріали з ознаками «джинси» та «чорного піару» - ОПОРА

Укрінформ
З початку грудня у місцевих виданнях Рівненської області зафіксовано ряд публікацій, що мають ознаки «джинси» та «чорного піару».

«Перш за все, «джинса» або ж прихована політична реклама в засобах масової інформації порушує журналістські стандарти щодо неупередженості та збалансованості матеріалів. Крім цього, після старту виборчого процесу усі агітаційні матеріали необхідно маркувати», – наголошує координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області Михайло Балик.

Також ОПОРА нагадує, що згідно з ч. 10 ст. 64 закону «Про вибори Президента України», включення до інформаційних теле-, радіопрограм передвиборних агітаційних матеріалів кандидатів на пост Президента України або політичної реклами забороняється. Політична реклама повинна бути відокремлена від інших матеріалів і означена як така.

Крім того, згідно з ч. 3 ст. 9 закону «Про рекламу» інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару та який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих особи чи товару, є рекламою і має бути вміщений під рубрикою «Реклама» чи «На правах реклами».

Читайте також: У "БПП" та "Батьківщині" заявляють про порушення на місцевих виборах

Як повідомлялося, у неділю, 23 грудня, на Рівненщині обирають голову та депутатів місцевих рад жителі Дядьковицької та Корнинської ОТГ Рівненського району, а також Старосільської громади Рокитнівського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-