У

У "БПП" та "Батьківщині" заявляють про порушення на місцевих виборах

Укрінформ
Представники обласних партійних осередків "Блоку Петра Порошенка" та ВО "Батьківщина" заявляють про виявлені випадки порушення виборчого законодавства на місцевих виборах.

Зокрема, як інформує сайт БПП, в Рокитнівському районі на Рівненщині, де відбуваються вибори до Старосільської ОТГ, проти кандидата на посаду голови громади від цієї політсили Михайла Кузьмича зафіксовано провокації.

"Невідомі зранку почали розклеювати агітаційні листівки неподалік приміщення сільської ради від імені Михайла Кузьмича, що заборонено законодавством. Порушення зафіксовано. Повідомлено правоохоронні органи", - зазначаєтсья у повідомленні.

У БПП нагадали, що головним конкурентом Кузьмича є чинний Старосільський голова Григорій Ковалець від «Батьківщини».

Водночас, як поінформував сайт ВО "Батьківщина" з посиланням на прес-службу Волинської обласної парторганізації, на території виборчої дільниці №070536 села Ратнів Луцького району журналісти помітили жінку, яка відмічала у списках виборців тих, хто прийшов голосувати.

"Як з’ясувалося, жінка є довіреною особою кандидата в депутати ОТГ по округу №24 Юрія Шумського. Він балотується як самовисуванець, однак відкрито підтримує «Блок Петра Порошенка»... Представники правоохоронних органів намагалися з’ясувати, чим насправді займається довірена особа кандидата в депутати і звідки у неї списки виборців, однак вона швидко залишила територію дільниці", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба Черкаської обласної парторганізації ВО "Батьківщина" також навела факти порушень виборчого законодавства на місцевих виборах. За інформацією політсили, у селищі Суботів Чигиринського району дільницю відкрили із запізненням, окрім того, там тривалий час не було світла.

У селі Коврай Золотоніського району представники "Батьківщини" зафіксували везення виборців до дільниці з сусіднього хутора Леонівщина.

Читайте також: На Київщині зафіксували перше порушення на виборах в ОТГ

У "Батьківщині" також повідомили, що у Канівському та Золотоніському районах спостерігачі зафіксували роздруковані на принтері заяви виборців для голосування вдома, хоча за законом вони мають бути написані власноруч.

Як повідомляв Укрінформ, 23 грудня о восьмій ранку розпочалися перші вибори депутатів і очільників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад у 78 ОТГ.

Вибори відбуваються у 9 міських, 16 селищних та 53 сільських ОТГ в 13 областях України. До складу цих 78 ОТГ увійшли 345 місцевих рад (міських – 9, селищних – 19, сільських – 317).

За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть узяти участь близько 453 тисяч виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-