Перемовини про розширення угоди про вільну торгівлю із Канадою завершуються - посол

Перемовини про розширення угоди про вільну торгівлю із Канадою завершуються - посол

Укрінформ
Україна та Канада перебувають на завершальному етапі перемовин про розширення дії угоди про вільну торгівлю на сфери послуг та інвестицій.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Вже повністю завершені технічні консультації між двома країнами, які проводилися у віртуальному форматі. Тепер все готове для переходу до заключного етапу перемовин”, - сказав Шевченко.

Він наголосив, що торгівля між Канадою та Україною має величезний потенціал розширення. “Поки що українсько-канадська торгівля – це крихти на тлі великого потенціалу, що існує між нашими двома сорокамільйонними державами, одна з яких входить до переліку найпотужніших економік світу”, - зазначив посол.

Шевченко звернув увагу, що окремі торговельні позиції неочікувано “вистрілюють” у взаємній торгівлі. “За минулорічними даними кожен четвертий літр яблучного соку в Канаді походить з України. Ще кілька років тому ми би дуже здивувалися, якби хтось сказав, що яблучний сік може стати такою могутньою статтею експорту до Канади. Також у 2020-му Україна обійшла Японію серед лідерів за купівлею канадської риби та морепродуктів. Це теж багатьох здивувало, оскільки ми рідко дивимося на себе як на великих споживачів морепродуктів", - зауважив він.

Читайте також: Посол: Торгівля зброєю між Канадою та Україною вільна від адмінперешкод

Дипломат закликав канадців та українців, охочих до прибуткових проєктів, “уважно придивитися до можливостей, що з’являються між нашими державами”.

Як повідомлялося, угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017-го року й дозволила взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-