Укрзалізниця електрифікує дільницю Ковель — Ізов — Держкордон

Укрзалізниця електрифікує дільницю Ковель — Ізов — Держкордон

Укрінформ
Укрзалізниця розпочала активну фазу робіт з електрифікації дільниці Ковель — Ізов — Держкордон — важливої ділянки для розвитку залізничних перевезень у напрямку країн Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укрзалізниця.

“Відповідний дозвіл на початок основних робіт компанія отримала від Державної архітектурно-будівельної інспекції України”, - повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик під час інспекції дільниці.

За словами керівника компанії, Укрзалізниця перейшла до активної фази реалізації ще одного надважливого проєкту програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», покликаного зміцнити експортний потенціал країни.

«Дільниця Ковель — Ізов — Держкордон надважлива для розвитку залізничних перевезень у напрямку країн Європейського Союзу. Електрифікація цього маршруту закладе міцний камінь у фундамент збільшення європейського транзитного вантажопотоку й розвиток економіки нашої держави», — зазначив Юрик.

Читайте також: Укрзалізниця призначила ще чотири потяги у «курортних» напрямках

Завдяки реалізації цього проєкту Укрзалізниця зможе відчутно збільшити вагу вантажних поїздів на дільниці, підвищити її пропускну спроможність та скоротити терміни доставки вантажів. Крім того, запровадження електротяги на цій дільниці також дозволить вивільнити 10 магістральних тепловозів, що суттєво зменшить викиди продуктів згоряння в атмосферу (близько 12 тис. т/рік) та на 136,4 млн грн в рік зменшити експлуатаційні витрати.

Як повідомляв Укрінформ, загальний обсяг залізничних вантажних перевезень між Україною та Польщею у січні-червні 2021 року становив 5,56 млн т., що на 22% більше ніж за аналогічний період 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-