За пів року Україна імпортувала молочної продукції на $165 мільйонів - експерт

За пів року Україна імпортувала молочної продукції на $165 мільйонів - експерт

Укрінформ
За перші шість місяців 2021 року в Україні вироблено молока на 5,6% менше, ніж за цей же період торік, натомість зростає імпорт молочної продукції.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час пресконференції на тему: «Подальший розвиток м'ясо-молочної галузі України визначатиметься ефективністю державної підтримки» розповів голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

«Якщо говорити про молочну галузь, то можна сказати, що вона знаходиться в глибокій кризі. І статистичні данні за перше півріччя поточного року демонструють, що ця криза лише поглиблюється», - наголосив він.

Так, за перших шість місяців 2021 року вироблено молока на 5,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року, а поголів’я корів в Україні скоротилося до 1,66 млн голів.

Також, за словами Чагаровський, відбулося зменшення майже на 12% надходження сировини на переробку, що призвело до помітного зниження виробництва в Україні масла, сирних продуктів та сухого знежиреного молока.

Водночас зріс імпорт молочної продукції; за результатами першого півріччя цього року він сягнув 165 млн дол., що на 25 млн дол. більше, ніж за такий саме період торік.

«Рівень державної підтримки, який на сьогодні є, а мова йде про 1,2 млрд грн, не задовольняє потреби розвитку як молочного скотарства, так галузі в цілому», - додав експерт.

Читайте також: В Україні зменшилось виробництво молока та яєць — Держстат

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату, за 2020 рік надходження сирого молока на переробні підприємства України зменшилося на 7,6% порівняно з 2019 роком - до 3,51 млн тонн. Аналогічна тенденція спостерігалася і в 2019 році. Тоді надходження сирого молока на переробні підприємства скоротилося на 9,1% проти 2018 року - до 3,8 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-