Один із відремонтованих поїздів Skoda вийде на маршрут до кінця року – Укрзалізниця

Один із відремонтованих поїздів Skoda вийде на маршрут до кінця року – Укрзалізниця

Укрінформ
Один із відремонтованих поїздів Skoda вийде на маршрут до кінця року – Укрзалізниця

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АТ "Укрзалізниця".

Зазначається, що ремонт двоповерхових поїздів Skoda на підприємстві Укрзалізниці, ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод», було розпочато в лютому 2021 року, і за цей час працівники заводу вже встигли виконати значний обсяг технічних робіт. Окрім цього, Skoda Transportation Group провела дефектування та розпочала ремонт обладнання, роботи над яким мають проводитися на заводі виробника.

«Капітальний ремонт поїздів передбачає ремонт ключових вузлів, агрегатів, практично всіх систем та обладнання. Поїзди мають вийти після ремонту як нові. На заводі взяли гарний темп, прогнозуємо: вже до кінця цього року один із них вийде на маршрут», — розповів в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик.

Він також зауважив, що фахівці Київського електровагоноремонтного заводу пройшли навчання в Чехії з технології ремонту поїздів Skoda. Завдяки цьому Укрзалізниця може відмовитися від послуг сторонніх організацій щодо певних видів робіт та, як результат, заощадити близько 10 млн грн.

«Менш дрібні роботи, наприклад систем кондиціювання, дверей, крісел машиністів, санвузлів, будемо виконувати власними силами, завдяки чому збережемо цінний фінансовий ресурс. Для цього фахівці нашого заводу вже пройшли відповідне теоретичне та практичне навчання», — додав Юрик.

Читайте також: РНБО доручила уряду навести лад в Укрзалізниці, можливі кадрові рішення

Як повідомлялося, поїзди Skoda EJ675 було придбано ще перед Євро-2012. З того часу їх повноцінний капітальний ремонт не проводився. Зазначені електропоїзди є двосистемними (курсують електрифікованими ділянками на постійному та змінному струмі), кожен складається з шести двоповерхових вагонів і має 636 місць, з них 46 — першого класу, 590 — другого. Електропоїзди розраховані на експлуатацію зі швидкістю до 160 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-