Небанківський фінринок поповнили три установи - НБУ

Небанківський фінринок поповнили три установи - НБУ

Укрінформ
Національний банк України вніс дві фінансові компанії до Державного реєстру фінансових установ та одну - до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінпослуги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України вніс дві фінансові компанії – ТОВ "Альянс Кредит" та ТОВ "ФК "Біксбіт"– до Державного реєстру фінансових установ. Ще одну компанію – ТОВ "Май-Авто" – внесено до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги", - йдеться в повідомленні.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 30 липня 2021 року.

Читайте також: НБУ анулював компанії ліцензію за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу

Крім того, ТОВ "Альянс Кредит" та ТОВ "Май-Авто" отримали ліцензії на надання фінансових послуг. Так, ТОВ "Альянс Кредит" отримало три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу, а також на надання послуг з факторингу. ТОВ "Май-Авто" отримало ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу. ТОВ "ФК "Біксбіт" наразі не має ліцензій на надання фінансових послуг.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-