МАГАТЕ завершило інспекцію на Запорізькій АЕС

МАГАТЕ завершило інспекцію на Запорізькій АЕС

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) завершила планову інспекцію на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), під час якої перевіряла енергоблок №6 та сухе сховище відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

"Успішно завершилася чергова планова інспекція МАГАТЕ, яка тривала з 14 липня по 2 серпня 2021 року на енергоблокці №6 Запорізької АЕС, що перебуває в плановому капітальному ремонті, та сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, розташованого на атомній станції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інспекція перевірила фактичну наявну кількість ядерних матеріалів, облікові, експлуатаційні та звітні документи стосовно ядерних матеріалів, інформацію про конструкцію установки, тощо.

Попередні інспекції МАГАТЕ проходили 16 червня цього року на Рівненській АЕС та з 16 по 21 травня – на енергоблоці №3 Запорізької АЕС. Усі заплановані роботи під час інспекцій були виконані вчасно, у повному обсязі та без зауважень. Місії проходять в рамках міжнародної угоди між Україною та МАГАТЕ на виконання договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Читайте також: МАГАТЕ проводить перевірку Запорізької атомної електростанції

Як повідомлялося, Запорізька АЕС – найбільший енергетичний об'єкт в Україні з встановленою потужністю 6 000 МВт. Перший енергоблок станції був введений в експлуатацію у 1984 році, другий – у 1985 році, третій – у 1986 році, четвертий – у 1987 році, п'ятий – у 1989 році, шостий – у 1995 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-