Уряд схвалив розбудову інфраструктури на українсько-польському кордоні

Уряд схвалив розбудову інфраструктури на українсько-польському кордоні

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проєкт протоколу між урядами України та Польщі про внесення змін до договору між країнами про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Уряд схвалив розроблений Мінфіном проєкт протоколу між урядом України та урядом Республіки Польща про внесення змін до Договору між Україною та Польщею про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Згідно з проєктом протоколу кінцевою датою укладання контрактів із польськими компаніями для виконання робіт і надання послуг замість 31 грудня 2019 року встановлюється 31 грудня 2022 року. Внесення змін до Договору дозволить укласти відповідні контракти та здійснити вибірку у 2021 році та наступних роках на суму 7 млн євро для реконструкції семи відділів прикордонної служби на українсько-польському державному кордоні.

Читайте також: В Україні реалізують біля тисячі інфраструктурних проєктів - Кирило Тимошенко

Загальна сума кредиту, що надається урядом Польщі становить 100 млн євро за ставкою у 0,15% річних строком на 30 років з пільговим періодом 5 років. Кошти кредиту передбачаються для реалізації державних інвестиційних проєктів: Укравтодору – 68 млн євро (розбудова дорожньої інфраструктури на підходах до шести пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні), Державній митній службі України – 25 млн євро (облаштування пунктів пропуску «Шегені», «Краківець», «Рава-Руська») та Адміністрації державної прикордонної служби України – 7 млн євро (реконструкція семи відділів прикордонної служби).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-