НАБУ повідомило підозру особам, які намагались заволодіти державним зерном

НАБУ повідомило підозру особам, які намагались заволодіти державним зерном

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру 3 особам, які, за інформацією слідства, намагались заволодіти державним зерном на суму більше 12 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Телеграмі.

“За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру виконувачу обов’язків генерального директора ДП «Хлібна база №76», директору приватного товариства та фізичній особі, які причетні до створення злочинної схеми, реалізація якої могла завдати понад 12 млн гривень збитків державному підприємству”, - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у САП, весною 2021 року приватне підприємство нібито передало 1,56 тисяч тон зерна на відповідальне зберігання до держпідприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

“Проте, як з’ясувалося у ході досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям”, - уточнюється у повідомленні.

У САП зазначили, що лише завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення держзерна та запобігти завданню збитків держпідприємству на суму більше 12 млн гривень.

Наразі виконувачу обов’язків гендиректора ДП «Хлібна база №76», його родичу - директору приватного товариства, та фізичній особі, яка є фактичним організатором схеми, повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.5 ст. 191 ККУ.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: НАБУ перевіряє, чи причетні інші посадовці Харківської облради до хабаря в один мільйон

Як повідомлялося, 30 вересня минулого року правоохоронці повідомили про підозру чотирьом посадовим особам хлібокомбінату в Арбузинському районі. Останні, за інформацією слідства, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи майном держагенства, що перебувало на зберіганні. Йдеться про 158 тонн зерна пшениці.

21 січня 2021 року у прокуратурі Миколаївщини поінформували, що керівникам хлібокомбінату, які незаконно продавали зерно з держрезерву, повідомили про підозру з новою кваліфікацією.

Зокрема, усім фігурантам справи повідомлено про підозру з новою правовою кваліфікацію за ч. 5 ст. 191 ККУ – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-