Глобальна економіка «оговтується» від пандемії - МВФ покращив прогноз на 2022 рік

Глобальна економіка «оговтується» від пандемії - МВФ покращив прогноз на 2022 рік

Графік
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд покращив перспективи глобального економічного зростання в період відновлення після пандемії, зокрема, в 2022 році.

Про це йдеться за результатами нового огляду МВФ «Перспективи світової економіки», оприлюдненому в вівторок, передає Укрінформ. 

«Прогнозується, що глобальна економіка зросте на 6,0 відсотка в 2021 році і на 4,9 відсотка в 2022 році»,- зауважили у Фонді.

Таким чином, глобальний прогноз на 2021 рік практично не змінився в порівнянні з очікуваннями МВФ, визначеними в огляді у квітні 2021 року. Водночас, у фонді зазначили, що поправки у новому прогнозі на нинішній рік усе ж є, і вони стосуються країн з ринками, що розвиваються та формуються, особливо для регіону Азії.

Тим часом, МВФ покращив прогноз глобального зростання на 2022 рік – із 4,4%, які передбачалися у квітні, до 4,9% у нинішній доповіді.

Читайте також: Україна отримає від МВФ $2,7 мільярда незалежно від кредитної програми - Милованов

При цьому, зростання здебільшого пояснюється більш швидкими темпами відновлення у країнах з розвинутими економіками, зокрема у США.

Як повідомляв Укрінформ, МВФ кілька разів на рік випускає прогноз «Перспективи світової економіки», які відображає реальні тенденції економічного зростання, а також очікування на наступний період у країнах і регіонах по всьому світу.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-