Вітренко назвав неприйнятними умови РФ на тразит газу

Вітренко назвав неприйнятними умови РФ на тразит газу

Укрінформ
Пропозиції щодо збереження транзиту через Україну в обмін на невигідні закупівлі російського газу є неприйнятними для України. 

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу НАК "Нафтогаз України", про це повідомив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко.

"Таке продовження транзиту, коли Україна ще має доплачувати Росії, нам не потрібне. Ми зараз витрачаємо менше на весь імпортований газ, ніж отримуємо за транзит. Зараз Україна в плюсі, ми отримуємо гроші в держбюджет. Якісь домовленості, які призводять до того, що гроші з України йдуть до Росії, нам не потрібні", – прокоментував Вітренко заяву голови правління Газпрому Олексія Міллера про готовність забезпечити та збільшити транзит газу через Україну при додаткових закупівлях російського газу.

Читайте також: «Сумніви» Росії в технічному стані газогону виглядають підозріло - ГТС України

Керівник Нафтогазу підкреслив, що Росія завжди наполягала на тому, щоб Україна закуповувала російського газу за завищеними цінами. Він також закликав тверезо оцінювати надійність будь-яких обіцянок російської сторони.

"Росія нам гарантувала безпеку в межах Будапештського меморандуму. Нам Будапештський меморандум-2 не потрібен. Ми не можемо вірити жодним гарантіям Росії після того, як вони всі гарантії… дуже цинічним способом про них просто забули, здійснили військове вторгнення в Україну", - додав Вітренко.

Читайте також: «Вони жартують?»: WSJ проаналізувала заяву США та Німеччини щодо Nord Stream 2

Як повідомлялося, "Оператор ГТС України" вважає прийнятним для України варіантом компенсації добудови "Північного потоку-2" новий контракт на транзит газу на 15 років з об'ємами прокачування до 50 млрд куб. м за рік.

Нафтогаз, у свою чергу, вважає, що гарантією збереження транзиту газу через Україну буде бронювання потужностей європейськими компаніями на кордоні з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-