Державі передають підприємство, що керує конфіскованими «спортоб’єктами Курченка»

Державі передають підприємство, що керує конфіскованими «спортоб’єктами Курченка»

Укрінформ
Державне підприємство «Харків–Арена», що створювалося півтора роки тому для управління конфіскованими у Курченка спортивними об’єктами, реорганізовують у державну установу.

Відповідне рішення за підписом голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук опубліковане на сайті ОДА, передає Укрінформ.

«Припинити юридичну особу – Державне підприємство «Харків-Арена», у результаті його реорганізації, шляхом перетворення у Державну установу «Харків–Арена»», - сказано в документі.

Згідно розпорядження, створюється комісія для проведення реорганізації, керівником якої призначається в.о. директора «Харків–Арени» Сергій Родіонов.

Читайте також: Росія замінює Курченка на посту «куратора промисловості» в ОРДЛО – експерт

Визначено, що держустанова є правонаступником усіх майнових і немайнових прав ДП. Відповідальним за виконання рішення призначили заступника голови ОДА Романа Семенуху.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня 2019 року тодішній голова Харківської ОДА Олексій Кучер заявив, що частина приміщень стадіону «Металіст», частина дитячої футбольної академії «Металіста», тренувальна база в селищі Високий під Харковом, конфісковані у Сергія Курченка, так і не були прийняті в управління Харківської ОДА. Фактично цим майном користувалися треті особи, хоча ще 11 квітня 2018 року вийшло розпорядження Кабінету Міністрів, яким майнові комплекси, конфісковані у ПАТ «Футбольний клуб «Металіст», ТОВ «Металіст Холдинг» і «Металіст арена», передавалися до сфери управління Харківської обласної державної адміністрації.

Читайте також: Конфіскований у Курченка нафтопереробний завод передали в управління АРМА

На початку 2020 року за розпорядженням голови ОДА створили ДП «Харків-Арена». За даними Кучера, реєстрація в Державному реєстрі нерухомого майна приміщень по вул. Плеханівській, 65 (за цією адресою розташовується обласний стадіон «Металіст») завершилася наприкінці 2019 року, а на початку січня 2020 року зареєстрували тренувальну базу у сел. Високий.

19 червня 2021 року в.о. міського голови Харкова Ігор Терехов та бізнесмен Олександр Ярославський заявили, що конфісковане у Курченка майно так і не прийняли у держвласність, і наразі триває оформлення об’єктів для подальшої передачі у комунальну власність Харкова.

За даними Генпрокуратури, бізнесмен з оточення президента-втікача Віктора Януковича Сергій Курченко є активним учасником злочинної організації, що завдала державі збитків на суму понад 14 мільярдів гривень. Курченко з лютого 2014 року переховується в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-