Набув чинності закон про спрощення приєднання до газових мереж

Набув чинності закон про спрощення приєднання до газових мереж

Укрінформ
В Україні у суботу, 24 липня, набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільної системи” 1590-ІХ.

Як передає Укрінформ, текст документа напередодні був оприлюднений в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України”.

Так, документ передбачає внесення змін до Закону “Про ринок природного газу”, які спрямовані, зокрема, на скасування встановленого обов’язкового поділу приєднання на типи, зміну підходів з визначення плати за приєднання та унормування строків виконання заходів з приєднання.

Крім того, документом пропонується внести зміни до Закону “Про забезпечення комерційного обліку природного газу”, згідно з якими впроваджується інструмент державного контролю за використанням ресурсів імпортованого природного газу і природного газу власного видобутку. Так, йдеться про створення Інформаційної бази даних споживання природного газу.

Читайте також: Укртрансгаз за пів року скоротив втрати палива на 2 мільярди кубів

Закон спрямований на захист заявників від протиправних дій та бездіяльності з боку операторів газотранспортної або газорозподільної системи.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 22 липня 2021 року підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільної системи” 1590-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 червня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-