Світовий банк профінансує підготовку генпланів для 600 українських міст і громад

Світовий банк профінансує підготовку генпланів для 600 українських міст і громад

Укрінформ
Україна планує підписати угоду зі Світовим банком про фінансування підготовки до 2024 року 600 комплексних планів просторового розвитку громад.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час презентації експертних рекомендацій “Як громадам управляти своєю територією в умовах ринку земель: 7 важливих кроків” повідомив заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

За його словами, Україна розраховує, що СБ надасть таку підтримку через свою основну кредитну установу — Міжнародний банк реконструкції та розвитку. Про те, коли можуть підписати такий договір, і про подробиці майбутньої програми Негода не сказав.

За його словами, Мінрегіон працює над тим, щоб органи місцевого самоврядування отримали доступ до різних джерел фінансування розроблення планів розвитку територій. Зокрема, на розгляді в Кабінеті Міністрів перебуває проєкт постанови про надання місцевим громадам держсубвенції на підготовку комплексних планів просторового розвитку.

Громади, які розраховують отримати субвенцію, мають уже зараз починати підготовчу роботу, попередив заступник міністра.

“Розраховуємо на фінансування від СБ та МБРР, частина коштів надаватиметься з держбюджету. Також потрібно використовувати ресурс місцевих бюджетів. Будуть ще й інші ресурси. Але органи самоврядування територіальних громад повинні усвідомити, що без сучасної містобудівної документації жоден інвестор до них не прийде і жоден розвиток територій неможливий”, - наголосив Негода.

Він уточнив, що підготовці комплексних планів прострового розвитку має передувати інвентаризація всіх земель, реєстрація прав власності, внесення всіх необхідних відомостей до реєстрів й нанесення даних на електронні карти.

Читайте також: Світовий банк інвестує в українську енергосистему $211 мільйонів

Рекомендації “Як громадам управляти своєю територією в умовах ринку земель: 7 важливих кроків” підготували Міністерство розвитку громад та територій, Міністерство аграрної політики та продовольства й експерти із земельних питань програми USAID (за експертної підтримки Держгеокадастру). Фахівці зібрали відповіді на найважливіші й найпопулярніші запитання, що виникають у представників ОТГ в умовах відкриття ринку земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-