В Україні визначили перших 150 переселенців, які отримають іпотеку під 3%

В Україні визначили перших 150 переселенців, які отримають іпотеку під 3%

Укрінформ
Переможцями першого рандомного відбору програми «Іпотека для переселенців під 3%» стали 150 осіб з числа ВПО.

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«21 липня у своєму центральному офісі Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву провів перший етап відбору отримувачів кредиту із числа кандидатів, включених до реєстру для участі у програмі «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». За результатами комп’ютерного відбору відібрано 150 кандидатів із числа зареєстрованих у проєкті», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що обсяг коштів першого траншу для надання кредитів складає 5 млн євро.

Для фінансування всього проєкту уряд Німеччини через KfW надав грант у розмірі 25,5 млн євро. Отримувачем коштів є Мінреінтеграції, виконавцем проєкту – Держмолодьжитло. 17 травня 2021 року почалося приймання заяв громадян про намір отримати відповідний кредит на придбання житла. Кількість зареєстрованих заяв станом на 22 липня становило 18 042 особи.

Трансляція відбору велася онлайн на YouTube-каналі Держмолодьжитла. Відповідно до умов затвердженого Постановою Кабміну №451, контроль за відбором отримувачів кредиту здійснювали представники Мінреінтеграції, Міжнародного Імплементаційного консультанта lPC GmbH і Держмолодьжитла.

Перед початком відбору прозвучало відеозвернення менеджера проєкту в KfW Крістофа Ізенманна, який зазначив, що протягом 2021 року планується виділити на проєкт 15 млн євро і ще 9,5 млн євро – наступного року. Відбудуться кілька етапів відбору учасників програми.

За умовами проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», кредити ВПО надаватимуть під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю). Термін повернення кредиту - до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку.

Читайте також: За програмою «Доступна іпотека» ухвалили кредити на ₴421 мільйон - Мінфін

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

Держмолодьжитло на своєму сайті опублікувало перелік 150 переможців та привітало їх з можливостю отримати пільговий кредит. Серед переможців – переселенці, які мешкають зараз у Київській, Одеській, Донецькій, Чернігівській, Луганській, Харківській, Запорізькій, Хмельницькій, Львівській, Дніпропертровській, Вінницькій, Закарпатській, Черкаській та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-