Закон про реформу Укроборонпрому пішов на підпис Президенту

Закон про реформу Укроборонпрому пішов на підпис Президенту

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності" (№3822) та направив його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Про це свідчать дані у картці закону на сайті ВР, передає Укрінформ.

Реалізація закону сприятиме посиленню обороноздатності України, адже документ, зокрема, передбачає структурне перезавантаження 118 розрізнених підприємств державного концерну “Укроборонпром”, 21 з яких розташовуються на тимчасово окупованих територіях.

Законодавчим актом також пропонується запровадження сучасної моделі корпоративного управління на підприємствах Укроборонпрому, яка убезпечить їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.

Окрім цього, планується оздоровлення підприємств Укроборонпрому на всіх рівнях: фінансовому, соціальному та виробничо-технологічному. Це дозволить залучати прямі інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння та військової техніки, зокрема, для потреб Збройних сил.

Читайте також: Модернізовані Т-64 обладнають двигуном у тисячу «коней» - директор заводу Малишева

Водночас документ передбачає, що всі кошти від реалізації надлишкового та непрофільного майна державних підприємств оборонно-промислового комплексу в результаті реформи будуть направлені виключно на потреби цих підприємств, отже, кошти не зможуть бути виведені з галузі.

Як повідомлялося, парламент ухвалив закон "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності" (№3822) 13 липня 2021 року. 20 липня на позачерговому засіданні ВР відхилила три проєкти постанов про скасування законодавчого акту, розблокувавши його підписання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-