ДФС викрила схему розкрадання коштів на ремонтах київських лікарень

ДФС викрила схему розкрадання коштів на ремонтах київських лікарень

Укрінформ
Державна фіскальна служба України за результатами обшуків в КП «Інженерний центр» встановила схему розкрадання коштів на ремонтах київських лікарень, зокрема - факт заниження ПДВ на суму понад 12 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ДФС у Фейсбуці.

Зазначається, що співробітники ГУ ДФС у м. Києві в межах досудового розслідування кримінального провадження викрили декілька підприємств в ухиленні від сплати податків. Податкова міліція провела обшуки в КП "Інженерний центр" та КП "Житлоінвестбуд-УКБ". За результатами обшуків в КП "Інженерний центр" виявлено та вилучено первинні фінансово-господарські документи, що підтверджують взаємовідносини з підприємствами, які залучалися для виконання ремонтних робіт, в тому числі - приміщень медичних закладів м. Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено афілійовану особу, яка має безпосередній вплив на розподіл бюджетних коштів КП "Інженерний центр" та КП "Житлоінвестбуд-УКБ". Також встановлено ряд підконтрольних СГД, за допомогою яких здійснювалося розкрадання бюджетних коштів.

Читайте також: СБУ викрила розкрадання понад 1,5 мільйона на будівництві COVID-лікарні

Підприємства – генпідрядники, в свою чергу, отримавши грошові кошти від комунальних підприємств, документально залучали підприємства з ознаками фіктивності з метою завищення вартості виконаних робіт та заниження сплати податків, зазначили у Фіскальній службі.

"Правоохоронці встановили, що в період 2020 року службові особи одного із товариств – субпідрядників, під час виконання робіт на замовлення генпідрядника, здійснювали фінансово-господарські відносини з підприємствами з ознаками фіктивності. Такими діями правопорушники здійснили умисне ухилення від сплати податків, а саме: занизили податок на додану вартість на суму понад 12 млн грн", - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

Фото: ДФС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-