Понад половина митників показали позитивний результат з проходження тестів - Мінфін

Понад половина митників показали позитивний результат з проходження тестів - Мінфін

Укрінформ
У результаті тестування посадових осіб митної служби 56% показали позитивний результат зі всіх трьох тестів проєкту, водночас 10,5% митників не рекомендовано до проходження служби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"За результатами експериментального проєкту з тестування посадових осіб митної служби 56% показали позитивний результат зі всіх трьох тестів проєкту: на знання митного й антикорупційного законодавства, тест на загальні здібності, тест на благонадійність. Водночас, 10,5% митників не рекомендовано до проходження служби", - йдеться в повідомленні.

Проєкт з тестування реалізований Міністерством фінансів України та Державною митною службою за підтримки Міжнародної організації з міграції та Посольства США в Україні.

«Для Міністерства фінансів важливо, щоб досвід, отриманий під час пілотного проєкту з тестування митників, у подальшому реалізувався під час проведення регулярних атестацій кваліфікації та доброчесності. Це потребує прийняття відповідних законодавчих змін. Професійні знання та доброчесність мають перевірятися системно, а відповідні наслідки для працівників митних органів, у разі непроходження такої перевірки, мають бути чітко врегульовані на рівні закону. Така системність має стати запорукою об’єктивності призначень на посаду і просування по службі», – зазначив заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Загальна кількість митників, які взяли участь у тестуванні, – 9048 осіб, 495 з них отримали відмінний результат з усіх трьох тестів. Найбільший відсоток відмінників (9%) – на Буковинській та Поліській митницях.

Найвищий рівень благонадійності показали Подільська митниця (Хмельницька обл.) – 75,00%, Північна митниця (Чернігівська обл.) – 65,30%, Київська митниця (Черкаська обл.) – 69,50%. Найбільша кількість нерекомендованих до проходження служби осіб на Азовській митниці – 22,60%.

Найкращі результати з тестування на знання законодавства та на загальні здібності показали Поліська, Буковинська, Дніпровська (Дніпропетровська обл.), Чорноморська (Миколаївська обл.), Енергетична митниці – близько 90% службовців успішно здали тести.

Читайте також: Митники за пів року виявили порушень майже на 1,5 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня основна частина експериментального проєкту з тестування посадових осіб митних органів з питань кваліфікації та благонадійності була завершена.

Загалом тестування пройшли 9 048 посадових осіб митної служби. Через хворобу та інші поважні причини не змогли взяти участь у тестуванні близько 400 осіб. Вони матимуть змогу пройти тестування разом з колегами, які мали негативні результати тесту на знання митного і антикорупційного законодавства та тесту на загальні здібності, і будуть проходити їх повторно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-