Уряд зобов'язав держшахти спрямовувати 80% коштів на виплати боргів із зарплат

Уряд зобов'язав держшахти спрямовувати 80% коштів на виплати боргів із зарплат

Укрінформ
Кабінет Міністрів зобов'язав державні вуглевидобувні підприємства, а також ДП "Дирекція по будівництву об'єктів" спрямовувати на виплату зарплат не менше 80% отриманих від реалізації продукції коштів.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 21 липня.

Згідно із проєктом постанови, така умова діятиме, якщо підприємство має заборгованість з виплати заробітної плати. Документ ухвалений з урахуванням зауваження стосовно потреби спрямовувати кошти на видатки для забезпечення безпеки роботи шахт. Постанова набирає чинності з 1 вересня 2021 року.

"Вчасно і в повному обсязі виплачена зарплата для шахтарів - це один із ключових параметрів для стабільної роботи вугільної галузі та в цілому для енергетичного сектору. Тому уряд сьогодні приймає нові правила, за якими шахти, що мають заборгованість перед працівниками, повинні в обов'язковому порядку спрямувати на виплату зарплати 80% коштів від реалізації продукції", - сказав прем'єр.

Шмигаль зауважив, що невід'ємною частиною трансформації вугільних регіонів повинні стати нові підприємства і нові можливості для бізнесу.

Читайте також: Шахтарі «Львіввугілля» почали отримувати заборговану зарплату за червень

Як повідомлялося, 14 липня Кабінет Міністрів перерозподілив 393,049 млн грн на виплати заборгованості по зарплатах шахтарям. За підрахунками Міністерства енергетики, до кінця року дефіцит коштів на виплати зарплат шахтарям державних шахт становитиме 2,9 млрд грн. Загальна заборгованість державних вуглевидобувних підприємств із виплати зарплат за 2015-2020 роки та 6 місяців 2021 року становить 1,334 млрд грн, з них 1,077 млрд грн накопичилося від початку цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-