Україна має поділитися власним досвідом на Саміті продовольчих систем – Качка

Україна має поділитися власним досвідом на Саміті продовольчих систем – Качка

Укрінформ
Україна має унікальний досвід, позитивну історію у розбудові елементів продовольчих систем, і ними слід поділитися на Саміті продовольчих систем, який відбудеться у вересні цього року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка у виступі під час публічного обговорення на тему «Дружнє до довкілля виробництво».

«Сьогодні ми обговорюємо те, про що ми будемо говорити на Саміті з продовольчих систем у вересні (2021 року – ред.). Ми відштовхуємось від Європейської зеленої угоди. Насправді в нас є що сказати своє, у нас є свій досвід і по меліорації, і по боротьбі з розорюванням, і по тваринництву. В кожному з елементів у нас є своя унікальна позитивна історія. Тож ми не повинні лише запозичувати зовнішній досвід», - заявив Качка.

Він зазначив, що у світі є попит на український внесок до створення продовольчих систем.

"У Європейському союзі Зелений курс зараз обговорюють в контексті, як сільське господарство може бути ефективним та екологічно безпечним одночасно, і Україна вже має позитивні напрацювання у цьому напрямі. Зараз важливо представити наш внесок, який ми можемо зробити в глобальні продовольчі системи. І надалі це переросте в маркетинг української продукції", - підкреслив Качка.

Також він акцентував увагу на тому, що покращення ефективності сільського господарства невіддільне від якісних комунікацій.

"Споживач має бути добре поінформований про продукцію, яку йому пропонують. Нам треба підштовхувати всіх до того, що ми маємо використовувати екологічні тренди. Це важко, але треба пояснювати, що це для суспільства в цілому може бути добром. Цей баланс – це нормальний підхід до продовольчих систем», - вважає заступник міністра.

Читайте також: Програма Європейського зеленого курсу має бути адаптована до українських реалій – Висоцький

Публічне обговорення у межах Національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст» за темою «Дружнє до довкілля виробництво» відбулося під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки Продовольчої та Сільськогосподарської організації ООН (FAО). Під час обговорення йшлося про «Розумну зелену угоду» для України, кліматичні виклики і забезпечення ресурсоефективності та природоохоронного виробництва, біоенергетику, практичні кроки до інклюзивних систем харчування в Україні, дільність агрометеорологічних служб, трансформацію систем зрошення тощо.

Фото: mind.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-