Любченко: Тіньовий фонд оплати праці в Україні — майже пів трильйона гривень на рік

Любченко: Тіньовий фонд оплати праці в Україні — майже пів трильйона гривень на рік

Укрінформ
Через тіньову зайнятість Україна щороку втрачає колосальний ресурс, який могла б використати для підвищення соціальних стандартів.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко, відкриваючи Всеукраїнський форум "Україна 30. Трудові ресурси", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тіньовий фонд оплати праці в Україні — майже пів трильйона гривень на рік. За рахунок яких країна могла б розвивати стратегічні проєкти, підвищувати заробітні плати та пенсії, соціальні стандарти", - зазначив Любченко.

Він зауважив, що багато людей приховують від держави наявність тієї чи іншої форми трудових відносин і, відповідно, існування доходу. Як наслідок — маємо невтішну статистику: один працюючий українець утримує двох непрацюючих.

“І такі диспропорції та системні суперечності на ринку праці особливо яскраво “висвітлила” коронакриза. Йдеться про дисбаланс попиту та пропозиції робочої сили, невідповідність якості освіти запитам роботодавців, диспропорції в оплаті праці. Україна, як і увесь світ більше року живе в нових реаліях. Цифровізація і пандемія - основні фактори, що зараз формують нові правила на ринку праці”, - констатував урядовець.

Читайте також: Фразу «хочу виїхати» маємо замінити на «хочу повернутися» - Любченко про заробітчан

При цьому вплив цифровізації він вважає визначальним для майбутнього як ринку праці, так і національної економіки загалом.

Як повідомляв Укрінформ, за розрахунками Центру економічного відновлення, реалізація ініціатив за напрямком цифрової економіки та інформаційно-комп’ютерних технологій може принести економіці України до 110 млрд дол. за 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-