Зеленський у Грузії зустрівся із Санду – говорили про енергетику й торгівлю

Зеленський у Грузії зустрівся із Санду – говорили про енергетику й торгівлю

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у Грузії обговорив із Президентом Республіки Молдова Майєю Санду першочергові кроки з активізації торговельно-економічної співпраці.

Як передає Укрінформ, зустріч відбулася під час візиту Зеленського до Грузії, повідомляє сайт Глави держави

“Глава держави привітав Майю Санду з перемогою проєвропейських демократичних сил на парламентських виборах у Молдові та побажав молдовській колезі успіхів у формуванні ефективного уряду”, - йдеться в повідомленні.

Сторони обговорили першочергові кроки з активізації торговельно-економічної співпраці, визначивши ключовими напрямами економічної взаємодії двох держав співробітництво у сфері енергетики та реалізацію спільних інфраструктурних проектів.

«Успішна реалізація подібних дво- та багатосторонніх проектів має стати важливим кроком у напрямі посилення диверсифікації та енергетичної незалежності обох країн», – наголосив Президент України.

Особливу увагу було приділено проблематиці розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Молдови. Сторони погодилися щодо необхідності прискорення реалізації флагманського проекту в цій сфері – будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер у районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць.

Читайте також: Молдова, Грузія й Україна мають потенціал для посилення ЄС – Санду

Зеленський проінформував Санду про основні завдання та модальність роботи Кримської платформи, підтвердивши своє запрошення молдовській колезі взяти участь в установчому саміті цієї міжнародної ініціативи, а також в урочистих заходах з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у понеділок перебуває з робочим візитом у Грузії. У ході візиту лідери України, Грузії і Молдови заснували формат “Асоційованого тріо” й підписали Декларацію Батумського саміту. Документ передбачає, що вступ до ЄС – це мета, яка об’єднує три держави, і європейська інтеграція не має альтернативи для цих країн.

Міністри закордонних справ України, Грузії і Молдови 17 травня підписали меморандум про створення “Асоційованого тріо” задля спільної успішної євроінтеграції трьох країн.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-