Компанія «Лагуна-Рені» позивається до Кабміну за нафтовий термінал

Компанія «Лагуна-Рені» позивається до Кабміну за нафтовий термінал

Укрінформ
ТОВ «Лагуна-Рені» звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про скасування розпорядження уряду про віднесення раніше конфіскованого судовими органами майнового комплексу нафтового терміналу до сфери управління Міністерства енергетики.

Про реєстрацію позову ТОВ «Лагуна-Рені» повідомляє пресслужба ОАСК , передає Укрінформ.

«Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов ТОВ «Лагуна-Рені» до Кабінету Міністрів України та Міністерства енергетики України. Позивач просить суд скасувати розпорядження уряду від 18.11.2020 №1465-р «Про віднесення майна, конфіскованого за рішенням суду, у м.Рені до сфери управління Міністерства енергетики»», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про цілісний майновий комплекс по наливу, схову та зливу зрідженого вуглеводородного газу у Ренійському морському торговельному порту.

Зазначається, що серед інших вимог позову – скасувати наказ Міненерго №79 від 27.04.2021, яким вказане майно було закріплено на праві господарського відання за Державним підприємством «Укрвугілля».

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляв Укрінформ, термінал компанії ТОВ «Лагуна-Рені» у Ренійському порту був задіяний у злочинній схемі бізнесмена-втікача Курченка. У лютому 2021 року Київський райсуд Одеси під головуванням Геннадія Войтова засудив до 5 років позбавлення волі (умовно) та штрафу обсягом 425 тис.грн учасницю цієї злочинної схеми – ексдиректорку компанії Наталію Фролову. Вона очолювала у 2012 - 2013 роках офшорну компанію Prosperity Developments S. A., задіяну для ввезення в Україну через термінал порту Рені під виглядом транзиту та незаконного збуту нафтопродуктів на 1,8 млрд грн.

Читайте також: Рада має намір 20 липня розблокувати закони для судової реформи - Корнієнко

За результатами судового розслідувння, товари загальною вартістю 1,8 млрд грн були під митним контролем і мали бути транспортовані за межі митної території України через термінал Ренійському порту. Однак насправді нафтопродукти ділки реалізували без сплати податків і зборів на внутрішньому ринку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-