В Україні 137 корисних копалин будуть під особливим контролем держави

В Україні 137 корисних копалин будуть під особливим контролем держави

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони визначила перелік 137 видів корисних копалин, які будуть під особливим контролем з боку держави. 

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Визначено 137 видів копалин, які будуть під особливим контролем держави. На них будуть під іншими процедурами, більш прискіпливими з боку держави, видаватися ліцензії", - сказав Данілов.

Як приклад він навів копалини, що містять мідь. Так, ліцензії на видобуток таких копалин Україна видала, але жодного кілограма міді у нас не видобувається.

Читайте також: Рада криміналізувала відповідальність за незаконне видобування корисних копалин

Данілов підкреслив, що держава має чітко розуміти, де знаходяться ті чи інші родовища, хто ними користується, чи сплачуються до бюджету кошти за користування надрами.

Як повідомлялося, у березні Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 19 березня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Зокрема, Зеленський запровадив безстрокові санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування.

Читайте також: Підготовка до приватизації: компанія вперше розкрила дані про запаси корисних копалин

Раніше про санкції стосовно компаній заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Він зауважив, що рішення прийнято відносно таких компаній: "Геоконект", "Глобалгеоінвест", "Транссетгео", "Геопост", "Геовертикаль" "Геотаргет", "Надра прайд", "Геофорс", "Геостенс", "Надравестгруп", "Бест оіл компані", "Надра простір", "Інфогеотренд", "Ейджинмарка", "Екогаз альянс", "Епівал енерджі", "Юноліт оіл", "Профіннафт", "Бестгеотех".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-