Рада ухвалила закон про реалізацію арештованого іпотечного майна

Рада ухвалила закон про реалізацію арештованого іпотечного майна

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні".

Як передає кореспондент Укрінформу, за проєкт закону №3360-1 проголосували 295 народних депутатів.

Законом створено передумови для посилення прозорості системи реалізації арештованого майна з дотриманням принципу нотаріального засвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності, підвищення ефективності виконання судових рішень, вдосконалення нормативного регулювання, а також усунення суперечностей між чинними актами в частині реалізації активів у межах процедури виконавчого провадження.

Документом внесено зміни до законодавчих актів у сфері реалізації арештованого майна в межах процедури виконавчого провадження. Зокрема, виключено процедуру реалізації за фіксованою ціною. Тобто, вартість об’єкта залежатиме виключно від результатів електронних торгів.

Читайте також: З початку року видали майже 3 мільярди іпотечних кредитів – Нацбанк

Водночас передбачено можливість проведення електронних аукціонів з можливістю зниження початкової ціни — якщо не буде охочих придбати майно за запропонованою оцінювачами вартістю. Йдеться і про удосконалення процедури реалізації предмета іпотеки з дотриманням принципу нотаріального засвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності.

Також удосконалюється порядок проведення електронних аукціонів Кабінетом Міністрів за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері реалізації майна (майнових прав, інших активів).

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 лютого ухвалила законопроєкт №3360-1 у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-