Нафта дешевшає через загрозу нової хвилі COVID-19, спричиненої штамом Delta

Нафта дешевшає через загрозу нової хвилі COVID-19, спричиненої штамом Delta

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у п'ятницю, 16 липня, через загрозу нової хвилі COVID-19, трейдери побоюються запровадження чергових карантинних обмежень у різних регіонах світу, що може послабити попит.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73,46 за барель, що на $0,01 (0,01%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,02 (0,03%) - до $71,67 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $73,47 і $71,65 відповідно.

Спалахи COVID-19, пов'язані з новим штамом Delta, спонукали деякі країни посилити обмежувальні заходи, що знизило попит на паливо.

Читайте також: В Україні підтвердили ще два випадки штаму Delta

Минулого тижня Індонезія обігнала Індію за кількістю нових добових випадків COVID-19, ставши новим епіцентром коронавірусу в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. В Австралії слідом за Сіднеєм локдаун було оголошено у Мельбурні.

У США в окрузі Лос-Анджелес було наказано носити маски в приміщенні, в тому числі і тим, хто був вакцинований, оскільки кількість випадків COVID-19 різко зросла.

Читайте також: ВООЗ заявляє про ранній етап третьої хвилі COVID-19

Тим часом позиції Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) і Саудівської Аравії продовжують зближуватися, хоча деякі деталі двосторонніх переговорів не розкриваються. Угода покладе край суперечці, що триває з початку липня, і дозволить ОПЕК+ наростити видобуток у наступні місяці.

Потреба у додаткових поставках ОПЕК+ зростатиме й надалі. У другій половині 2022 року попит на нафту перевищить доковідний рівень і перевищить 100 млн бар./добу. Однак можливе затишшя в I кварталі 2021 р. може призвести до повернення на ринок профіциту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-