Інтеграція до мережі TEN-T може принести Україні майже $4,5 мільярда – Любченко

Інтеграція до мережі TEN-T може принести Україні майже $4,5 мільярда – Любченко

Укрінформ
Інтеграція до європейської транспортної мережі TEN-T може принести Україні майже 4,5 млрд дол. інвестицій до 2030 року.

Як передає Укрінформ, про це заявив Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко під час заходу «Стратегічний діалог: збільшення іноземних інвестицій в Україні», повідомляє пресслужба Мінекономіки

«Інтеграція до європейської транспортної мережі TEN-T може принести Україні майже 4,5 млрд дол. інвестицій до 2030 року, насамперед це інвестиції у портову галузь, авіаційний транспорт, розробки в IT секторі, як наприклад ДІЯ Citу тощо», – розповів Любченко.

Також міністр окреслив державну стратегію та механізми залучення ресурсів.

«Прийнято президентську ініціативу – закон про державну підтримку проєктів із значними інвестиціями. Незабаром закінчимо роботу над підзаконними актами, що дасть змогу інвесторам подавати документи. Велику увагу приділяємо посиленню правової захищеності бізнесу, вдосконаленню правових інструментів боротьби з корупцією, корпоративним рейдерством – явищами, які завдають великої шкоди інвестиційному іміджу країни та інші заходи», – зазначив Любченко.

Читайте також: Дніпро та Південний Буг можуть включити до транс'європейської транспортної мережі

Під час заходу була презентована Стратегія залучення прямих іноземних інвестицій в Україну. Документ розроблений на запит уряду України програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» через компанію Ernst & Young після консультацій з офісом Національної інвестиційної ради, Міністерством економіки, USAID, а також UkraineInvest. Любченко виказав надію, що Стратегія залучення прямих іноземних інвестицій стане дороговказом для подальшого руху вперед та зміцнення позицій України у глобальній конкуренції.

Як повідомлялося, TEN-T – транс’європейська транспортна мережа що планується з метою з'єднати Європу з заходу на схід і з півночі на південь мережею автодоріг, залізниць, аеропортів та водних шляхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-