У червні імпорт електроенергії був найнижчим за час роботи нового ринку

У червні імпорт електроенергії був найнижчим за час роботи нового ринку

Інфографіка
Укрінформ
У червні 2021 року імпорт електроенергії становив 4,4 млн кВт-год., що є найнижчим показником з початку роботи нового ринку у липні 2019 року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі НЕК «Укренерго».

«Сумарний обсяг імпорту електроенергії у червні 2021 року склав 4,4 млн кВт-год., що є найнижчим показником з початку роботи нового ринку в липні 2019 року. В минулому році найменший обсяг імпорту був також у червні – 18,9 млн кВт-год., однак тоді однією із головних причин були карантинні обмеження», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загальний обсяг імпорту електроенергії у червні 2021 року становив 0,04% від загального електроспоживання (брутто), або 1,1% від загального споживання в торговій зоні «острів Бурштинської ТЕС». Імпорт електроенергії в торгову зону «об’єднаної енергосистеми України» в червні був взагалі відсутній відповідно до рішення НКРЕКП щодо обмеження доступної пропускної спроможності для імпорту електричної енергії в Україну з РФ та Білорусі.

Експорт електроенергії у червні 2021 року становив 362,4 млн кВт-год. В порівняні з попереднім місяцем, він знизився практично за всіма напрямками – збільшення відбулося лише в Румунію та Молдову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-