Україна йшла до середньострокового бюджетного планування останні 10 років - Марченко

Україна йшла до середньострокового бюджетного планування останні 10 років - Марченко

Укрінформ
Україна йшла до середньострокового бюджетного планування з 2011 року.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр фінансів Сергій Марченко у Фейсбуці. 

"Ми переходимо на середньострокове бюджетне планування. До цього ми йшли з 2011 року. Сьогодні вперше представив в Верховній Раді Бюджетну декларацію на три роки. Це - історична подія, задля якої спільно працювали уряд та народні депутати. У наступні 3 роки будуть забезпечені фінансовим ресурсом ініціативи Президента, парламенту та уряду", - написав Марченко.

За його словами, в основу Бюджетної декларації закладені макропоказники на 2022-2024 роки, схвалені урядом. Зокрема, передбачається зростання ВВП до 2024 року на рівні 5%. Дефіцит бюджету знизиться до 2,7%. "Цілі державної політики узгоджені з фінансовим ресурсом. Встановлені індикатори, що сприятимуть ефективному використанню бюджетних коштів. Зафіксовані основні бюджетні правила", - додав міністр.

Читайте також: Запровадження трирічної Бюджетної декларації базується на досвіді Європи – Марченко

Він зазначив, що в межах Бюджетної декларації урядом були надані пропозиції щодо внесення змін до податкового законодавства, які дозволять поставити крапку на багаторічних схемах мінімізації податкових зобов’язань.

"Бюджетна декларація - основа для складання проєкту державного бюджету та прогнозів місцевих бюджетів. Україна приєдналась до прогресивних країн світу, в яких управління державними фінансами ґрунтується на відкритості, прогнозованості та ефективності", - акцентував Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, парламент вирішив: взяти до відома Бюджетну декларацію на 2022 - 2024 роки, схвалену постановою Кабінету Міністрів від 31 травня 2021 року, схвалити рекомендації Верховної Ради щодо бюджетної політики, доручити уряду підготувати та подати до Верховної Ради проєкт Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік з урахуванням парламентських рекомендацій щодо бюджетної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-