Уряд підпише угоду з Єврокомісією про збільшення фінансування U-LEAD - Шмигаль

Уряд підпише угоду з Єврокомісією про збільшення фінансування U-LEAD - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів підпише додаткову угоду з Європейською Комісією щодо розширення фінансування програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигапь написав у Телеграмі.

«Для заходів, спрямованих на реалізацію ініціатив з підтримки адміністративної реформи, передбачено збільшення фінансування на 14,1 млн євро. Таким чином загальний обсяг програми тепер становитиме понад 54 млн євро. Програма вже продемонструвала свою ефективність у посиленні спроможності місцевих громад», - написав Шмигаль.

Він додав, що «U-LEAD з Європою», серед іншого, допомагає Україні у створенні ЦНАПів, які є невід'ємним елементом реформи, адже розширюють покращення адміністративних послуг та полегшують взаємодію з органами державної влади.

Також сьогодні Кабінет Міністрів схвалив проєкт Додаткової угоди № 1 між Урядом України та Європейською Комісією про внесення змін до Угоди про фінансування «U-LEAD з Європою», яка збільшує його на понад 14 млн євро та на рік продовжує термін виконання відповідної програми.

«Схвалити проєкт Додаткової угоди № 1 між Урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Європейського Союзу, про внесення змін до Угоди про фінансування «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку — друга фаза» (ЕNI/2019/041-703)», - йдеться у документі.

Цим же розпорядженням уряд уповноважив віцепрем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину підписати додаткову угоду.

Читайте також: U-LEAD підтримає малий та середній бізнес двох громад на Закарпатті

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-