Рада ратифікувала угоду з ЄІБ на €340 мільйонів для відбудови прифронтового сходу України

Рада ратифікувала угоду з ЄІБ на €340 мільйонів для відбудови прифронтового сходу України

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду, яка передбачає отримання кредитної лінії Європейського інвестиційного банку в розмірі 340 млн євро на фінансування проєктів із відновлення соціальної, транспортної інфраструктури регіонів, що постраждали внаслідок військового конфлікту на сході України.

Відповідний закон № 0109 "Про ратифікацію Фінансової угоди "Програма з відновлення України" між Україною та Європейським інвестиційним банком" у цілому підтримали 336 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: В Україні загальний обсяг проєктів ЄІБ становить понад €7,5 мільярда

Ухваленим документом ратифікується Фінансова угода, яка передбачає отримання кредитної лінії Європейського інвестиційного банку у розмірі 340 млн євро на фінансування заходів, спрямованих на фінансування проектів із відновлення соціальної, транспортної інфраструктури регіонів, що постраждали внаслідок військового конфлікту на сході України (підконтрольні уряду України), а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

"Програма з відновлення України» є продовженням Надзвичайної кредитної програми для відновлення в Україні, яка була підписана у 2014 році щодо залучення 200 млн євро та була першою експериментальною програмою поєднання кредиту для України та безповоротним наданням коштів для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Наразі схвалено до реалізації в рамках чинної програми 236 проєктів", - повідомляє пресслужба Мінрегіону.

На сьогодні вже повністю завершено 64 проєкти, зокрема у: Донецькій області – 25; Дніпропетровській – 1; Луганській – 12; Запорізькій – 13; Одеській – 1; Харківській – 12. Реалізація інших 170 ще триває. Всі проєкти будуть завершені впродовж 2021-2022 років.

"Програма спрямовується на відновлення інфраструктури регіонів на сході держави, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України, а також на ті території, де підвищилось навантаження на інфраструктуру через збільшення населення за рахунок внутрішньо переміщених осіб. 340 млн євро будуть направлені на будівництво, модернізацію закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, громадських центрів, центрів надання адміністративних послуг тощо", – наголосив Чернишов.

Як повідомлялося, раніше Мінрегіон підписав нові угоди з Європейським інвестиційним банком та багатостороннім донорським фондом E5P для подальшої реалізації проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-