Європейська Бізнес Асоціація виступає за фіскалізацію і підтримує у цьому Мінфін – Дерев’янко

Європейська Бізнес Асоціація виступає за фіскалізацію і підтримує у цьому Мінфін – Дерев’янко

Укрінформ
Європейська Бізнес Асоціація виступає за фіскалізацію і підтримує у цьому Міністерство фінансів України.

Про це заявила виконавчий директор ЄБА Анна Дерев’янко під час зустрічі з міністром фінансів Сергієм Марченком, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінфіну.  

Як зазначається у повідомленні, Марченко зустрівся з виконавчим директором ЄБА Анною Дерев'янко та представниками членських компаній Асоціації.

«Європейська Бізнес Асоціація виступає за фіскалізацію, і ми підтримуємо Міністерство фінансів у цьому. Наша позиція не змінюється», – наголосила на зустрічі Дерев’янко.

У першу чергу учасники зустрічі приділили увагу обговоренню законопроєкту №5600, яким вносяться зміни до податкового законодавства.

Читайте також: Марченко: Зміни до Податкового кодексу не стосуватимуться людей, які продають власне житло

«Законопроєкт №5600 – це ініціатива Мінфіну, підтримана Президентом України. Ми пішли шляхом ліквідації цілої низки законодавчих прогалин з метою створення справедливих умов оподаткування для бізнесу», – повідомив Марченко.

Він додав, що Мінфін завжди на стороні бізнесу. «І якщо для справедливої податкової та митної політики необхідно врегулювати зміни на законодавчому рівні, то ми готові вислухати думку бізнесу та підтримати ці ініціативи», – заявив міністр фінансів.

На зустрічі представники бізнес-середовища поставили низку важливих для них запитань та висловили зацікавленість у конструктивному діалозі.

Марченко підкреслив, що принциповою позицією Мінфіну є збереження надходжень до бюджету, а також запевнив у відкритості до подальших дискусій щодо законопроєкту №5600.

Читайте також: Зміни до Податкового кодексу усунуть прогалини в оподаткуванні – Гетманцев

Також під час заходу учасники порушили питання реформування митниці та податкової.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Метою законопроєкту є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок у частині запобігання «скруткам» і тіньовому обігу сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян та підприємців, котрі користуються державними програмами підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%», тощо.

Представляючи законопроєкт у Раді, міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що зміни до Податкового кодексу не відобразяться на пересічних громадянах та малому бізнесі, який справно платить податки.

У Мінфіні пояснили, що ухвалення та реалізація положень законопроєкту сприятиме додатковим надходженням до бюджетів у розмірі близько 50 млрд грн з розрахунку на рік.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-