Україні потрібно понад €100 мільярдів для зменшення викидів до 35% – Шмигаль

Україні потрібно понад €100 мільярдів для зменшення викидів до 35% – Шмигаль

Укрінформ
Україні знадобиться понад 100 мільярдів євро капітальних інвестицій протягом 10 наступних років для того, щоб зменшити викиди до 35% від рівня 1990 року.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час виступу на Українському енергетичному форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми активно включилися у формування українського зеленого курсу, який хочемо синхронізувати із Європейським зеленим курсом, й робимо для цього багато зусиль. Це дійсно амбітна мета, яка включає у себе перебудову економічної моделі та залучення масштабних інвестицій для модернізації нашої енергетики. Щоб зменшити викиди до 35% від рівня 1990 року, за підрахунками Міністерства екології, нам знадобиться понад 100 мільярдів євро капітальних інвестицій протягом 10 наступних років. Це дійсно велика амбітна сума, це амбітна мета, тому ми дуже уважно співпрацюємо з енергетичним компанія, з промисловістю», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна може ввести тимчасову заборону на експорт металобрухту - Тарас Качка

Він нагадав, що Україна має певні зобов'язання щодо зменшення викидів забруднюючих речовин, це стосується передусім теплової генерації.

«Відповідне переобладнання коштуватиме понад 4 мільярди євро за розрахунками того ж міністерства. Зважаючи на те, що теплова генерація забезпечує необхідні для енергосистеми маневрові потужності – це виклик, який ми стратегічно опрацьовуємо на рівні держави», - зазначив Прем'єр.

Читайте також: «Критична сировина» для ЄС: Україна володіє родовищами 21 елементу з 30 - Маасікас

Він запевнив, що розвиток ринку газу, синхронізація із Європейською енергетичною системою та розвиток ринку газу є також одним із завдань для влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-