Україна зібрала перший мільйон тонн зерна нового врожаю

Україна зібрала перший мільйон тонн зерна нового врожаю

Інфографіка
Укрінформ
За перший тиждень липня аграрії зібрали 1,4 млн тонн зерна ранніх зернових та бобових культур.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства

"У Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській та Полтавській областях аграрії розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур, яке проведено на площі 370 тис. га (2% до прогнозу) при врожайності 37,1 ц/га, намолочено перший мільйон (майже 1,4 млн тонн) зерна нового врожаю", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, озимого ячменю обмолочено 265 тис. га (11% до прогнозу) при врожайності 39,3 ц/га, намолочено 1 млн тонн; озимої пшениці обмолочено 103 тис. га (2% до прогнозу) при врожайності 31,5 ц/га намолочено 326 тис. тонн.

Найбільше площ обмолочено сільгосптоваровиробниками Херсонщини – 20% до прогнозу при врожайності 33,4 ц/га, а найвища середня врожайність у Полтавській області – 53,4 ц/га.

Читайте також: Погодні умови цієї весни дуже сприятливі для зернових – гідрометцентр

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозами науковців, валовий збір зернових та зернобобових культур у 2021 році сягне 70,7 млн тонн і на 8,8% перевищить минулорічний показник. У 2020 році в Україні зібрано 65,4 млн тонн зернових та зернобобових із 15,3 млн га; загалом було зібрано 83,8 млн тонн основних сільськогосподарських культур із площі 24,1 млн га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-