У Мінфіні розповіли про результати переговорів з МВФ

У Мінфіні розповіли про результати переговорів з МВФ

Укрінформ
Представники МВФ відзначили прогрес України в проведенні реформ, необхідних для продовження програми співпраці.

Як передає Укрінформ, про повідомляє пресслужба Мінфіну

Під час робочого візиту до США міністр фінансів України Сергій Марченко провів ряд зустрічей з представниками МВФ для обговорення подальшої співпраці.

"Представники МВФ відзначили прогрес України в проведенні реформ, необхідних для продовження програми співпраці. Переговори відбулись з директором Європейського департаменту Альфредом Камером, виконавчим директором МВФ Полом Гілберсом, главою місії МВФ в Україні Іванною Владковою Голлар, постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном та іншими представниками команди МВФ", - йдеться в повідомленні.

Переговори дозволили узгодити позиції обох сторін та досягти компромісу з ряду питань, зокрема, щодо антикорупційної реформи, реформи корпоративного управління та питання незалежності НАБУ. Сторони домовились про тісну комунікацію та спільну роботу для можливості досягнення Staff level agreement у найближчий час.

Марченко зазначив, що Україна досягла значних результатів у виконанні структурних маяків МВФ. Він наголосив, що Верховна Рада України у короткий термін ухвалила ряд законопроєктів, необхідних для продовження програми співпраці з МВФ.

Читайте також: У МВФ назвали три головні напрями структурних реформ в Україні

«Підтримка МВФ є дуже важливою для України… Економічна ситуація в країні покращується, але для забезпечення макроекономічної стабільності Україні надзвичайно важливо бути у програмі співпраці з МВФ», - наголосив міністр фінансів.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд продовжує тісну взаємодію з Києвом в контексті першого огляду програми stand by та говорить про досягнення певного прогресу для отримання наступного траншу, однак зазначає, що треба зробити більше. Обговорення ведеться, зокрема про посилення управління Національним банком, вдосконалення законодавчої та нормативної бази щодо контролю банківської діяльності, зменшення середньострокового бюджетного дефіциту, а також законодавчих зусиль щодо відновлення та зміцнення антикорупційної системи і системи судочинства в Україні.

Читайте також: Любченко вважає, що Україна цьогоріч отримає транш МВФ

МВФ 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму stand by для України на 5 млрд дол. Після виділення першого траншу в розмірі 2,1 млрд дол. одразу на початку роботи програми були заплановані чотири огляди за програмою, за результатами яких Фонд приймає рішення про виділення наступних траншів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-