Разумков підписав закон, що встановлює тендер на медтовари для боротьби з COVID-19

Разумков підписав закон, що встановлює тендер на медтовари для боротьби з COVID-19

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон, який скасовує позатендерну процедуру закупівель для певних категорій медичних товарів, необхідних для лікування хворих на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це свідчить інформація у картці законопроєкту №3715 "Про внесення змін до розділу X "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель)".

У графі "Дати та стан проходження" зазначається, що документ повернуто з підписом Голови Верховної Ради та направлено на підпис Президенту.

Читайте також: ДП «Медзакупівлі» заявляє, що через МОЗ його діяльність заблокована

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон 1 липня. Він передбачає, що на період дії встановленого Кабінетом Міністрів карантину, відповідно до Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб», позатендерну процедуру буде залишено лише для закупівлі лікарських засобів, вакцин, імунобіологічних препаратів, витратних матеріалів для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та медичних виробів для вакцинації від COVID-19, медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, системи постачання медичних газів, щоб лікарні та Міністерство охорони здоров’я могли оперативно здійснювати їх закупівлю.

Читайте також: Рада змінила правила «ковідних» закупівель - для деяких медичних товарів знову потрібні тендери

Перелік таких лікарських засобів та порядок їх поза тендерної закупівлі має затвердити Кабінет Міністрів.

Закупівлі ж інших товарів та послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), буде здійснюватися в порядку спрощених закупівель, відповідно до статті 14 Закону «Про публічні закупівлі».

Спрощена закупівля проводиться замовником із застосуванням електронного аукціону. Строк проведення спрощеної закупівлі - не пізніше, ніж через 20 днів після оголошення закупівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-