Зеленський зустрівся з генсекретарем Всесвітньої митної організації

Зеленський зустрівся з генсекретарем Всесвітньої митної організації

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем Всесвітньої митної організації Куніо Мікурія реформу української митниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.  

Президент наголосив, що для України дуже важлива підтримка міжнародних партнерів стосовно проведення реформ.

«Щодо митної реформи, то я не втрачаю надії реформувати українську митницю, і це – один з моїх пріоритетів. Справді, є багато запитань щодо діяльності нашої митниці, сервісу й щодо прозорості митних процедур», – зазначив Зеленський.

Водночас він зауважив, що українська митниця змінюється, покращується наповнення бюджету від її роботи, і це свідчить про те, що деякі процеси стали прозорішими.

Зі свого боку Мікурія наголосив на важливості підтримки стабільного процесу реформування української митниці, у якому вже є успіхи.

Зеленський зазначив, що Всесвітня митна організація, членом якої Україна є з 1992 року, тривалий час допомагає країні в освітніх програмах з підготовки фахівців для митниці. Але, за його словами, Україна хотіла б іще більшої допомоги.

«Ми говоримо про систему підготовки фахівців, технологічних процесів, підтримку щодо забезпечення прозорості роботи митниці», – сказав Президент.

Читайте також: Державна митниця планує перерахувати до бюджету за цей рік на ₴40 мільярдів більше

Мікурія висловив готовність надати експертів Всесвітньої митної організації для методичного супроводу реформи та їхнього залучення до підготовки й підвищення професійного рівня працівників Державної митної служби України.

Зазначається, що у зустрічі також взяли участь заступники керівника Офісу Президента Андрій Сибіга та Юлія Свириденко, перший заступник міністра фінансів Денис Улютін, голова Державної митної служби Павло Рябікін.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що реформу Державної митної служби планують завершити до кінця року.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-