В Україні запровадили державну підтримку страхування сільгосппродукції

В Україні запровадили державну підтримку страхування сільгосппродукції

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає запровадження державної підтримки в сфері страхування аграрної продукції.

Як передає кореспондент Укрінформу, за закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» проголосували 311 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці, документ має на меті визначити механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції.

Зокрема, законом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України в частині збільшення ставки податку на дохід за договорами страхування сільськогосподарської продукції на 0,5 відсоткових пункта з метою у подальшому спрямування цих коштів на підтримку страхування сільськогосподарської продукції.

Також передбачається внести зміни до закону «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», якими визначаються: механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції; учасники ринку страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, вимоги до них, їх права та обов’язки; об’єкти страхування, страхові продукти, страхові ризики, страхові випадки, вимоги до договорів страхування з державною підтримкою; інформаційне забезпечення страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Читайте також: Рада переглянула ставки ПДВ на окремі види сільгосппродукції

Як зазначають автори закону, на сьогодні ринок страхування сільськогосподарської продукції становить близько 250 млн грн (страхові премії). Запровадження державної підтримки агрострахування забезпечить лише у 2021 році зростання ринку страхування сільськогосподарської продукції до 1,4 млрд грн, що забезпечить додаткові надходження до державного бюджету лише з цього податку близько 40 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня Верховна Рада підтримала у першому читанні проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» № 5104, який передбачає запровадження державної підтримки в сфері страхування аграрної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-