В Україні працюють робочі групи для пошуку майна, що не використовується – ФДМУ

В Україні працюють робочі групи для пошуку майна, що не використовується – ФДМУ

Укрінформ
При обласних державних адміністраціях України останні три місяці працюють робочі групи із питань ефективного використання державного майна, мета яких пришвидшити приватизацію об’єктів, що не використовуються, та сприяти залученню інвестицій в місцеву економіку.

Про це в Укрінформі під час круглого столу «Велика інвентаризація країни. Про пришвидшення темпів приватизації» розповів заступник голови Фонду державного майна України (ФДМУ) Костянтин Кошеленко.

«Для того, щоб системно знаходити об’єкти, які не використовуються, Фонд державного майна ініціював створення робочих груп з питань ефективного використання державного майна при кожній обласній адміністрації. І, за підтримки Офісу президента, вже третій місяць поспіль ці групи збираються і опрацьовують ту інформацію, яка присутня. А її багато», - зауважив Кошеленко.

За його словами, лише за 2019-2020 рік ФДМУ по всій території України виявив об’єктів, які не використовуються або мають відношення до «сірої» оренди, на 28 мільйонів квадратних метрів. Для наочності – це весь Шевченківський район столиці або 200 стадіонів «Олімпійський».

І головна мета робочих груп, як наголошує Кошеленко, раціональне розпорядження державним майном в регіонах та обговорення можливих проблем з балансоутримувачами з подальшим її вирішенням. Це, своєю чергою, дозволяє залучити інвестиції в місцеву економіку, покращити інфраструктури та створити нові робочі місця.

«Ми віримо, що люди, які зацікавленні в зростанні своїх регіонів та громад сприятимуть тому, щоб «виштовхувати» об’єкти, що не використовуються, та перетворювати їх на «квітучі» сади за кошт приватного інвестора», - сказав Кошеленко.

Як повідомлялося, раніше у Фонді державного майна заявляли, що в Україні у 2021 році планують виставити на продаж близько 900 об'єктів державної власності.

Фонд державного майна до кінця року планує провести 3-4 аукціони з продажу об'єктів великої приватизації.

Читайте також: ФДМУ цьогоріч планує провести 3-4 аукціони з продажу об'єктів великої приватизації

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявляв про те, що уряд розраховує на те, що запланований продаж великих державних підприємств дасть змогу збільшити надходження до бюджету до 12 млрд грн у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-