Україна накопичила у підземних сховищах 16 мільярдів кубометрів газу

Україна накопичила у підземних сховищах 16 мільярдів кубометрів газу

Укрінформ
Запаси газу в підземних сховищах газу (ПСГ) АТ «Укртрансгаз» станом на кінець червня становлять 16 млрд кубометрів, що на 5% вище показника, який був на початку сезону закачування газу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі НАК «Нафтогаз Україна».

Зазначається, що компанія продовжує накопичення «блакитного палива» і за минулу добу до ПСГ закачала ще 19,3 млн кубометрів газу. Також проводяться активні роботи з ремонту та модернізації обладнання задля сталого проходження опалювального сезону.

Зокрема, компанія вже провела 95% робіт в межах першої черги реконструкції газозбірного пункту Богородчанського ПСГ. Загальна вартість цього проєкту — 283,5 млн грн, а завершення планується у другій половині 2021 року.

Крім того, триває реконструкція установки осушення газу з автоматизацією технологічного процесу на Дашавському ПСГ. АТ «Укртрансгаз» уже виконало 57% робіт в межах проєкту, загальний бюджет якого становить 216,6 млн грн.

Також компанія продовжує роботи з реконструкції майданчика газозбірного пункту Червонопартизанського ПСГ, здача якого в експлуатацію планується до кінця 2021 року. Бюджет проєкту – 100,4 млн грн.

«Всі підприємства групи Нафтогаз виконують завдання з підготовки до наступного осінньо-зимового періоду відповідно до затвердженого плану», - додали в компанії.

Читайте також: Із розміщенням єврооблігацій Нафтогаз визначатиметься восени - Вітренко

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 червня іноземні трейдери зберігали у режимі «митний склад» 4,4 млрд кубометрів газу. Це у 2,1 раза більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Компанії-резиденти на цю дату зберігали в ПСГ 0,53 млрд кубометрів газу, що у 2,5 раза менше, ніж на 1 червня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-