У Мінагро розповіли, чи поширюється ринок землі на прифронтові території

У Мінагро розповіли, чи поширюється ринок землі на прифронтові території

Укрінформ
На ринку землі, який стартує 1 липня, можуть реалізовуватися тільки приватні землі підконтрольної Україні території.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Дом" розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

"Лінія зіткнення та тимчасово окупована територія — там мораторій. Ці землі не можна буде продавати й купувати до повного звільнення. А приватні землі на території, що контролює Україна, можна продавати", — сказав Висоцький.

Причому немає будь-яких обмежень навіть для зон, прилеглих до лінії зіткнення. Приватник може продати свою ділянку землі й на цій території, якщо на неї буде покупець. Але покупець повинен врахувати ризики, пов'язані з російською збройною агресією, та можливі наслідки.

Читайте також: Запуск ринку землі сприятиме зростанню економіки - Шмигаль

"Межа — це нульова відмітка на лінії зіткнення. Просто ризики, що може тут статися, покупець бере на себе. Ну, це приватна власність і приватний покупець", — пояснив заступник міністра.

Читайте також: Ринок землі: на Банковій нагадали, хто не зможе купити ділянки

Як повідомлялося, в Україні 33 млн гектарів землі знаходяться в приватній власності, від 5 млн гектарів — у комунальній, державній власності. Ринок землі передбачає придбання та продаж виключно приватної землі. На покупку державних або комунальних земель накладено безстрокову заборону, їх можна лише здавати в оренду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-