Мінагро сприятиме зниженню ПДВ на всі соціально значущі продукти

Мінагро сприятиме зниженню ПДВ на всі соціально значущі продукти

Укрінформ
Мінагрополітики виступає за зниження ставки ПДВ до 14% на всі соціально значущі продукти. 

Про це в Укрінформі на пресконференції «Чому знижена ставка ПДВ на сільськогосподарську продукцію має поширюватися до кінцевого споживача?» заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Позиція міністерства аграрної політики незмінна, вона озвучена міністром – ми виступаємо за зниження ставки ПДВ до 14% далі по виробничому ланцюгу для того, щоб всі продукти, які мають соціальну значущість, дійсно стали доступнішими», - заявив Висоцький.

Він зазначив, що зниження ставки ПДВ робить продукт дешевшим і доступнішим для споживача, що дасть можливість українцям дотримуватися більш збалансованого харчування. Ризиків суттєвого скорочення податкових надходжень від подальшого зниження ПДВ на харчові продукти до 14% заступник міністра не вбачає.

«Ті самі кошти буде витрачено, просто продукції буде продаватися на 30% більше. І кінцеве находження від податків буде незмінне. Разом з тим, це позитивно вплине на обсяги внутрішнього виробництва. Ми матимемо позитивний економічний ефект, збільшення кількості робочих місць. Збільшення виробництва дозволяє зменшувати собівартість, бути більш конкурентним в тому числі з імпортними аналогами. Ми вбачаємо тут також гарну тенденцію по імпортозаміщенню», - підкреслив заступник міністра.

Читайте також: Допомога аграріям: у Мінекономіки розповіли про програми і назвали цифри

Він додав, що одним з очікуваних ефектів від зниження ПДВ було максимально побороти несплату податків. І він вважаєм, що зниження ставки ПДВ зменшує фінансову мотивацію для тіні.

«При зниженій ставці продавати продукцію без декларації немає змісту. Ризики високі, тому мотивація зникає. Зараз, коли ми побачимо позитивні тенденції щодо детінізації ринків, ми зможемо більш впевнено рухатися до цілі поетапного зниження ПДВ до 14% по ланцюгу споживання до кінцевого споживача», - підсумував Висоцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-