Мінекономіки вдосконалює законодавство з корпоративного управління

Мінекономіки вдосконалює законодавство з корпоративного управління

Укрінформ
Міністерство економіки працює над приведенням законопроєкту про реформування корпоративного управління державними компаніями у відповідність до кращих міжнародних практик. 

Як передає Укрінформ, про це сказала заступниця міністра економіки Крістіна Голубицька під час круглого столу «Корпоративне управління ДП в Україні, огляд ситуації з урахуванням керівних принципів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)», повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«На сьогодні ми тісно співпрацюємо з експертами та партнерами з розвитку, з народними депутатами і комітетами Верховної Ради України над покращенням законодавства щодо удосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером яких є держава. Метою цих дискусій є напрацювання справді якісного, важливого й ефективного законопроєкту для його скорішого прийняття та імплементації», - зазначила Голубицька.

За її словами, у Верховній Раді вже зареєстрований законопроєкт №5593 та два альтернативні проєкти щодо реформи корпоративного управління. Зі свого боку, наголосила заступник міністра, Мінекономіки готує пропозиції, що виведуть законодавство з корпоративного управління держкомпаніями у відповідність до кращих міжнародних практик та рекомендацій ОЕСР.

«Щодо конкретних положень законопроєкту про удосконалення корпоративного управління – ми доопрацюємо його для того, щоб держава діяла як поінформований та активний власник і при цьому забезпечувала прозоре та підзвітне управління підприємствами на високому рівні професіоналізму та ефективності. Також ми забезпечимо повну операційну автономію підприємств задля досягнення їхніх цілей, а наглядові ради будуть затверджувати стратегічні й інвестиційні плани, які стануть орієнтиром бізнес-планування для менеджменту державних компаній», - наголосила Голубицька.

Читайте також: ВВП цьогоріч зросте на 4,1% - Мінекономіки

Як повідомляв Укрінформ, Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко наголосив, що реформа корпоративного управління державними підприємствами має стати драйвером системи економічного розвитку України. Він запевнив, що уряд братиме активну участь у доопрацюванні законопроєкту щодо удосконалення системи корпоративного управління держпідприємствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-