Нафта незначно дорожчає напередодні саміту ОПЕК+

Нафта незначно дорожчає напередодні саміту ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту незначно зросли в п'ятницю, 25 червня, завершуючи зростанням п'ятий тиждень поспіль. Інвестори очікують на підсумки майбутнього засідання Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК+).

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,56 за барель, що на $0,37 (0,5%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,01 (0,01%) - до $73,31 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $75,56 і $73,3 відповідно.

Недавнє зростання вартості сирої нафти підштовхнуло її до зони перекупленності на початку тижня. Це є ознакою того, що недавнє нафтове ралі може згаснути. Всі погляди зараз прикуті до зустрічі ОПЕК+, яка має відбутися наступного тижня. Основне питання полягає в тому, чи піде нафтовий картель на очікуване збільшення пропозиції.

Читайте також: Нафта дорожчає через дані Міненерго США про скорочення запасів

"Нафтовий ринок добре тримається з урахуванням того факту, що попит на енергоносії продовжує відновлюватися у міру подальшого відновлення економіки. Нещодавнє значне скорочення тижневих запасів нафти у США також як і раніше надає підтримку", - зазначає головний ринковий стратег SIA Wealth Management Inc. Колін Цешинські.

Ф'ючерси на сиру нафту 2021 року зросли більш ніж на 50%, у результаті чого на початку тижня контракти на нафту марки Brent перевищили позначку в $75, оскільки США, Китай та деякі країни Європи продовжують відновлення економіки після COVID-19. Прогрес щодо вакцинації проти коронавірусу в усьому світі також сприяв поліпшенню прогнозів попиту на паливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-