Держбанки нереально приватизувати цьогоріч – Марченко

Держбанки нереально приватизувати цьогоріч – Марченко

Укрінформ
Приватизувати державні банки у поточному році – нереально. 

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Forbes заявив міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Приватизувати банки в цьому році – нереально", - сказав Марченко.

Він додав, що стратегія державних банків передбачає скорочення частки держави в банківському секторі до 25% до 2025 року. Для цього, зазначив міністр, достатньо продати ПриватБанк. Єдине питання – наявність достатньої кількості учасників, щоб отримати справедливу ціну.

«Опісля можна говорити про залучення радників. І треба розділити банк на «поганий» і «хороший», інакше не знайдемо інвестора – у нас є проблемний попередній власник», - підкреслив очільник Мінфіну.

За його словами, Укрексімбанк залишиться державним, аби підтримувати вітчизняний експорт. Міністр сподівається, що він буде прибутковим у цьому році й не потребуватиме додаткових коштів у капітал.

«Тривають перемовини з ЄБРР щодо участі в капіталі Ощадбанку. У січні підписали договір між Укргазбанком та Міжнародною фінансовою корпорацією про входження в капітал шляхом конвертації кредиту", - додав Марченко.

Читайте також: Як і навіщо для ПриватБанку шукатимуть “другого Коломойського”

Як повідомлялося, на сьогодні в банківській системі України функціонує чотири банки державного сектору – АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ КБ «ПриватБанк» та АБ «Укргазбанк». Відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність», єдиним акціонером державного банку є держава. Функції з управління корпоративними правами держави у державному банку здійснює Кабінет Міністрів, який також виконує функції вищого органу управління державного банку. АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк» та АТ КБ «ПриватБанк» на 100% належать державі, АБ «Укргазбанк» – на 94,94%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-